Woordje van de voorzitter

Weer is de dagkalender sterk aan het vermageren, men zou zelfs zeggen dat hij lijdt aan anorexia. Dit betekent dat het jaar er weer bijna op zit.

Ook 2017 was een jaar van veranderingen soms in de goede zin, soms in de negatieve kant. Maar tenslotte valt alles wel in zijn plooien. Ook dit jaar gingen mensen weg, maar kwamen gelukkig anderen hun plaats innemen. Vooral de actieve steun van enkele leden kan ik geweldig waarderen. Nu ja, men zegt dikwijls dat als een deur toegaat er op een andere plaats een opening wordt geschapen. Als ik het jaar overschouw dan kan ik stellen dat onze vereniging haar doelstellingen bereikt heeft.

Onze nationale ruilbeurzen en onze gewone vergaderingen trekken steeds een groter publiek, onze lezingen worden goed bijgewoond, de wijnproefavond was terug een succes en over de deelname aan de uitstappen mag niet geklaagd worden. Onze champagnecapsule scoort nog steeds goed in de cataloog en de oudere items zijn al druk gezochte objecten. Het verzamelen van andere objecten zoals postzegels blijft steeds een zwak beestje en de Artis-Historiawerking geraakt niet van de grond. Voor dit laatste ligt het niet aan ons, maar wel aan de basisorganisatie die ofwel slecht georganiseerd is, ofwel het enkel bij beloftes wil houden. Het duurt soms weken (ja zelfs maanden) om aan de prenten te geraken. Hopelijk komt hier in 2018 verbetering in.

Dit jaar pakten we ook uit met enkele speciale lezingen. De uiteenzetting over dementie die we samen met de Gezondheidsraad organiseerden was een succes en leverde ons tevens een nieuwe spreker op voor komend jaar. Met Annelies en Bjorn, de fietsende dapperen uit Elewijt bewezen we dat we een culturele vereniging zijn die open staat voor iedereen. We werkten ook meer samen met de vzw The Rain Bird van onze vrienden Odette en Robert. De bedoeling is dat we samen een partnerschap opstellen. Trouwens met de nieuwe wet op de privacy dienen we intern ook enkele maatregelen te nemen.

Plannen voor 2018 ?

Meer dan uitdagingen genoeg. Het grote project waar onze vereniging aan deelneemt is de 100e verjaardag van de opening van de militaire begraafplaats te Eppegem. Was ik, samen met enkele bestuursleden, betrokken bij de jaarlijkse herdenkingen in augustus, voor 24 juni draag ik de volledige organisatie van dit project. Onze vereniging zal hier ook een actieve rol in spelen, samen met tal van andere verenigingen van Zemst. Jean-Pierre heeft de zware taak om het werk van Open Oog te leiden.

Verder gaan we werken aan de uitbouw van onze ruilvergaderingen. Vorig jaar stelde ik al dat “vriendschap” en “eerlijkheid” twee grote leiddraden moeten zijn in onze groep.

Zoals elk jaar wil ik hier het volledige bestuur, hun partner en de helpende handen bedanken die telkens weer klaarstaan om de zaal in orde te maken, dranken te schenken, broodjes te smeren en tientallen andere zaken uit te voeren. Zonder jullie geen bijeenkomsten = geen vereniging.

Beste leden, denk hier eens aan als jullie gezellig aanschuiven op een ruilbeurs en een glas nuttigen. Dit vraagt elke keer een grote inzet en, wees eerlijk, we worden er allen niet jonger op. Nieuwe krachten zijn steeds welkom. In deze periode wensen we elkaar het beste toe voor het komende jaar. Ook ik wil mij hierbij aansluiten. Het allerbeste voor 2018, succes maar vooral een goede gezondheid

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: