Woordje van de redactie

Ja, we naderen weeral de winter. De dagen worden korter, het wordt frisser en de bomen verliezen hun bladeren. Tijd dus om ons intenser aan onze hobby’s en verzamelingen te wijden, want het werk in de tuin ligt stil tot volgend jaar en het is te fris geworden om “een terraske” te doen. Maar vooraleer verder te gaan, laten we even de voorbije bijeenkomsten bekijken.

Beginnen doen we met de nationale ruildag van 22 oktober. Dit werd een zeer drukke dag. In het totaal kwamen 90 verzamelaars onze beurs bezoeken. Er werd dus hard geruild en op de tevreden gezichten was duidelijk af te lezen dat iedereen goede zaken had gedaan. Ook onze tombola was een succes. Allereerst een bedanking aan Ria en Karel Magnus alsmede Gilles voor de geschonken prijzen. Ook jullie, beste leden een hartelijke dank voor jullie milde steun aan het project “Zemst for Life”. Door jullie bijdrage kunnen we in de Kerstperiode 390 euro schenken aan dit goede doel. Het ingezamelde bedrag zal verdeeld worden over de Zemstse afdelingen van het Antikankerfonds, Villa Clementina en de Vereniging voor Ouders van verongelukte kinderen.

We konden op die bijeenkomst ook nieuwe leden ontmoeten, namelijk Liliane Haegeman, Beatrice Heus, Jack Lagasi, Claude Moortgat en Lieve Op De Beeck. Hartelijk welkom aan allen en hopelijk kunnen we elkaar geregeld ontmoeten tijdens onze vergaderingen.

Dinsdag 7 november kregen we een prachtige uiteenzetting van mevrouw Sophie Vermeersch van de groep Memo in verband met dementie. Deze avond organiseerden we in samenwerking met de Gezondheidsraad van Zemst in het kader van het project “Ik zie U zitten”. De opgekomen aanwezigen, waaronder een groot aantal niet leden, Zemstenaars, kregen op een eenvoudige en duidelijke manier inzicht wat “dementie” juist betekent. Na de voordracht kwamen heel wat vragen los en was er ook de gelegenheid tot een vertrouwelijk gesprek met voordrachtgeefster.

Over de bijeenkomst van 8 november vernemen jullie later meer want dan is dit nummer van ons tijdschrift al gedrukt.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: